Referendum 2018: în Neamț se retrag 50 de președinți de secții de votare

de | 02/10/2018 | Actualitate, Județean

După Bihor și Sibiu, și în Neamț se înregistrează un val nemaintâlnit de cereri de retragere din partea președinților de secții de votare. În Bihor s-au retras 121 de președinți din 650, în Sibiu s-au retras peste 150 din 373, în Neamț sunt 486 secții de votare iar 50 dintre președinții aleși au cerut să se retragă.

„S-a solicitat înlocuirea a 50 de președinti ai secțiilor de votare. Cererile au fost depuse de către aceștia, însoțite de motivația absenței, în cele mai multe situații fiind vorba despre lipsa din localitate a persoanelor la data desfășurării referendumului”, a declarat pentru ziare.com Adrian Niță, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț.

Referendumul pentru revizuirea Constituției se desfășoară pe 6 și 7 octombrie, iar în cazul în care nu se găsesc înlocuitori pentru președinții secțiilor de votare procesul electoral nu se poate desfășura în secția respectivă. Guvernul nu a aprobat monitorizarea electronică a procesului electoral, iar acest lucru poate pune sub semnul întrebării corectitudinea referendumului. Mai multe ONG-uri s-au coalizat și au pus la dispoziție platforma votcorect.ro, prin intermediul căreia cetățenii pot trimite sesizări cu eventualele nereguli constatate.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.