Un romașcan a intrat în cursa internă a USR pentru a deveni europarlamentar

de | 03/10/2018 | Local, Politică

Filiala Uniunea Salvați România Neamț a anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că susține doi membri în cursa internă din cadrul partidului pentru stabilirea listei de candidați la alegerile europarlamentare de anul viitor.  George Iortoman, vicepreședinte al filialei USR Piatra Neamț și Alin Buzdugan, membru în filiala USR Roman, își vor prezenta programele de candidatură colegilor alături de alți 82 de competitori, scopul final fiind obținerea unui loc pe lista finală a celor 43 de candidați.

Membru USR încă de la înființarea formațiunii politice, George Iortoman lucrează ca jurist în cadrul unei instituții financiar – bancare de circa opt ani, când a și decis să părăsească Bucureștiul pentru a se stabili în Piatra Neamț. Anterior, timp de trei ani, vicepreședintele USR Piatra Neamț a lucrat ca jurist în cadrul Ministerului Agriculturii, unde a coordonat programul „Fermierul” și a activat în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene.

Alin Buzdugan este membru al filialei USR Roman și a devenit cunoscut romașcanilor după ce a candidat independent la alegerile locale din 2016. Din 2007, Alin Buzdugan lucrează pentru o companie din domeniul auto ca manager zonal.

Candidatura din 2016 la Consiliul Local Roman a fost prima mea interacțiune cu politica. Am candidat independent deoarece nu m-am identificat cu niciunul dintre partidele existente. Singur nu am putut atinge pragul pentru a fi consilier local, dar numărul de voturi obținute, mai mare decât al altor două partide, mi-a arătat că românii își doresc un alt fel de politică și un alt tip de oameni care să îi reprezinte. Apoi a apărut USR, o formațiune politică ce respectă democrația și în care eu mă regăsesc. Pentru că am luat des contact cu realitățile europene, în principal datorită activităților de voluntariat și profesionale  desfășurate în ultimii 15 ani, am hotărât să mă înscriu în această competiție”, a explicat Alin Buzdugan.

Campania internă pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare va avea o durată de două luni, perioadă în care membrii USR înscriși în competiție vor trebui să își prezinte viziunea privind activitatea de europarlamentar. Cei doi candidați urmează să efectueze vizite atât în filialele locale din județ, cât și în alte filiale din țară pentru a convinge cât mai mulți membri că sunt potriviți să ocupe un loc cât mai sus pe lista finală a candidaților.

Despre viziunea politică a lui Alin Buzdugan, înRoman.ro a scris aici, înainte de alegerile locale in 2016: „Candidatură e un fel de-a spune.Eu vreau să devin angajatul romașcanilor”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.