Aproape 200 de pensionari pleacă în stațiune. Ce locuri libere mai sunt

de | 08/10/2018 | Județean, Social, Util

Aproape 200 de pensionari vor pleca la băi la sfârșitul acesei luni. Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că pentru a șaptesprezecea serie de tratament balnear, ce are intrare în stațiuni perioada 30 octombrie  – 01 noiembrie 2018, sunt alocate 187 de bilete de tratament balnear următoarele stațiuni: Bălțătești, Tușnad, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Ef.Nord, Căciulata, Techirghiol,  Mangalia, Slănic Moldova, Tg.Ocna, Lacu Sărat, Sovata, Covasna, 1Mai – Oradea, Nicolina, Olănești și Sarata Monteoru, Olănești.

Dorim să informăm că pentru acestă serie nu au intrat în alocare un număr de 36 bilete de tratament (18 bilete de tratament pentru Amara, 11 bilete de tratament pentru Eforie Nord, 2 bilete de tratament pentru Lacul Sărat, 2 bilete de tratament pentru Buziaș și 3 bilete de tratament pentru Slănic Moldova) deoarece nu au fost înregistrate solicitări. Aceste bilete sunt puse la dispoziție celor care au depus cerere și doresc tratament balnear în una din cele cinci stațiuni”, au precizat reprezentanții Casei de Pensii Neamț.

De reținut:

  • Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
  • Biletele sunt alocate prin aplicație informatică.
  • Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare a biletului însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.
  • Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor (adică în funcție de punctaj), în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere.
  • La momentul eliberării biletului de tratament solicitantul trebuie să prezinte: cartea de identitate, ultimul talon de plată a pensiei dar şi biletul de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului).

Până acum, Casa Județeană de Pensii Neamț a valorificat pentru anul în curs 3.046 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate 6.895 cereri de  acordare a unui bilet de tratament balnear.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.