Viceprimar acuzat că ar fi bătut un sătean prins la furat. Ce spun părțile implicate

de | 14/10/2018 | Actualitate, Rural

Un caz cu iz penal a avut loc la Botești, iar unii locuitori ai comunei îl acuză chiar pe viceprimar că ar fi în postura agresorului. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu un bărbat care are vânătăi pe corp, iar pozele sunt însoțite de comentarii în care Leopold Antal este acuzat că a lovit bărbatul în cauză.

Motivul ar fi că cel lovit ar fi fost prins la furat porumb pe un teren aparținând viceprimarului, iar de acolo s-a ajuns la agresiune. Fapta ar fi avut loc pe 11 octombrie, în jurul orei 21.00, dar plângerea pentru lovire a fost înregistrată la Poliție pe 12 octombrie, în jurul prânzului, ca urmare a unui apel la 112.

În același timp, viceprimarul Leopold Antal susține că acuzațiile sunt nefondate și că și el a sunat la 112, chiar în seara în care l-a prins pe bărbat la furat.

Eu l-am observat miercuri seară la furat de porumb, dar l-am scăpat. Joi seară l-am prins, am pus mâna pe căpăstrul calului, că el venise cu căruța. Ne-am îmbrâncit, doar nu era să-i spun „bine-ai venit la furat”?!, dar nu l-am lovit cu ranga, nici vorbă de așa ceva. Eu am sunat la 112 și, pân-a venit poliția, am chemat un prieten ca să-l împiedicăm să fugă. A venit poliția, ne-a luat declarații, i-a făcut poză lângă căruță; ba chiar Magdici a fost cel care a descărcat porumbul din căruță pe teren, fiindcă i-am zis să-l lase acolo, în câmp. Apoi fiecare a plecat acasă la el. A doua zi a sunat la 112 că l-am bătut. Dar de ce nu a zis nimic atunci, când erau polițiștii de față, de ce nu a chemat atunci salvarea? Oricum, nu e prima dată când acest om se preocupă de așa ceva, pot să o confirme și alți oameni din sat.

Leopold Antal, viceprimarul comunei Botești

Părerile oamenilor din comună sunt împărțite, unii considerând că viceprimarul a greșit, iar ceilalți că bărbatul care acuză că a fost lovit nu avea ce să caute la furat. Fiul victimei crede că Leopold Antal nu ar fi trebuit să-și facă dreptate cu mâna lui.

Vineri, tata a ajuns acasă dimineață, nu știu unde a dormit. A intrat în cameră, a căzut inconștient în mijlocul încăperii. M-am speriat și am sunat la 112, mi-era frică să pun mâna pe el, să nu-i fac mai rău. A ajuns la spital cu rănile pe care le vedeți în poze, medicii au spus că are ceva la coloană și câteva coaste rupte. Viceprimarul a fost văzut în noaptea aia plimbându-se cu o rangă. Sunt martori care au spus că vineri dimineață, înainte să ajungă tata acasă, s-a întâlnit cu viceprimarul, iar Antal i-ar fi spus: „eu ți-am dat să mori, n-ai murit încă?” Pentru 32 de știuleți s-a întâmplat asta. Și pe tata nu știu ce l-a împins, că și noi avem hectare de teren. 

Gabriel Magdici, fiul victimei

Cert este că polițiștii au acum de rezolvat și problema furtului, dar și cea a lovirii, în ultimul caz întocmindu-se un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire in rem (adică împotriva faptei, nu a persoanei). Între timp Eugen Magdici se află internat în spital iar familia Magdici este pregătită să facă toate demersurile pentru ca cel care l-a agresat să fie tras la răspundere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.