Pasionații de alergare sunt invitați la Crosul „Centenarul Unirii”,

de | 15/10/2018 | Județean, Sport

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ anunţă organizarea Crosului „Centenarul Unirii“ în ziua de 21 octombrie 2018, de la ora 10:00, evenimentul fiind susţinut de Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ. Indeit este faptul că crosul va avea două linii de start, una în județul Harghita și una în județul neamț, competiția fiind organizată în colaborare cu Consiliul Judeţean Harghita și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Harghita.

Linia de Start din judetul Neamț va fi pe DN12C, Bicaz-Chei, în apropiere de Cheile Şugăului (punct de reper – Fabrica de îmbuteliat apă “Izvorul Muntelui”) iar concurenţii vor urma traseul DN12C, alergarea făcându-se numai pe partea dreaptă a sensului de mers. Traseul are 8,5 km iar punctele de control și hidratare vor fi la kilometrul 4 și kilometrul 6. Circulaţia rutiera nu se va opri, echipele de securitate şi Poliţia Rutieră asigurând buna desfăşurare a competiţiei şi evitarea oricărui accident sau eveniment neplăcut. Linia de sosire comună ambelor judeţe va fi la Lacul Roșu, în parcarea Hotelului Lacu Roşu. Festivitatea de premiere comuna: 11:30 – 12:00.

Înscrierea concurenţilor se face la locul de start, pe categorii de vârstă, între orele 08:30 şi 09:30. Toţi concurenţii trebuie să aibă la ei buletin de identitate sau paşaport pentru cetatenii străini sau alte cazuri.

Echipamentul de participare:

  • încălțăminte cu profil sportiv (obligatoriu);
  • număr de concurs care se poartă vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);
  • haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz devreme rea),
  • bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);
  • borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);
  • concurenții trebuie să ia în calcul posibilitatea de vreme extremă, frig, ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.