LPS Roman, singura școală din județ în programul „Masă caldă în școli”

de | 12/11/2018 | Educație, Local

Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman este singura unitate de învățământ din Neamț inclusă și anul acesta în programul guvernamental „Masă caldă în școli”. Guvernul a aprobat vineri, 9 noiembrie, ordonanța de urgență prin care acest progrm pilot continuă, pentru al treilea an consecutiv.

Sunt doar 50 de școli din țară cuprinse în program, dar exstă modificări față de ediția anterioară, în sensul majorării sumei alocate per elev.

Majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. Astfel, bugetul alocat programului crește de la 30,7 milioane de lei la 46,7 milioane de lei. O altă noutate introdusă prin acest act normativ, pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor de către compartimentele de specialitate din administrațiile locale, vizează trecerea de la an şcolar la an calendaristic. Această modificare contribuie la asigurarea continuităţii programului-pilot”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.