Alexandru Rotaru vrea ca permisul să se ridice mai greu și se lasă cu scandal în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților

785

Deputații întruniți în Comisia pentru Transporturi aveau de discutat un proiect de lege privind circulația pe drumurile publice, numai că, pornind de la un amendament al deputatului Alexandru Rotaru, depuații PSD și ALDE au ajuns că se contreze într-un schimb de replici presărat cu jigniri. Din această cauză, proiectul de lege a fost amânat pentru anul viitor.

Amendamentul propus de Alexandru Rotaru se referă la procedura de reținere a unui permis de conducere, deputatul propunând ca acest lucru să se întâmple la acumularea a 25 puncte de penalizare, față de 15 puncte de penalizare, așa cum este în prezent. Amendamentul a fost respins de vicepreședintele comisiei, deputatul ALDE Ștefan Alexandru Băișanu, care a și precizat că și-ar dori ca ridicarea unui permis de conducere să se facă la 10 puncte de penalizare. Văzându-și amendamentul respins, Alexandru Rotaru a anunțat că deputații PSD nu vor mai susține un amendament al vicepreședintelui comisie.

În comisia juridică a fost votat un amendament în care cumulul de puncte pentru reținerea permisului este de 45 pct. Consider că este exagerat și propun un amendament să se scadă la 20-25 pct. Dl. Băișanu a propus zece puncte, după care a întrebat dacă se știe cine a făcut amendamentul cu 45. I-am răspuns ca dl. Șova, ministrul transporturilor. Atunci dumnealui a precizat că “Șova nu visa ca va fi ministru când a propus așa ceva”. Răspunsul meu a fost următorul: să nu se supere dl. ministru din cauza acestei afirmații și nu îți va susține legile când se reîntoarce la comisie.

Alexandru Rotaru

Deputatul ALDE l-a acuzat pe Alexandru Rotaru că-l amenință și în scurt timp s-a ajuns la injurii. Din cauză că discuțiile contradictorii s-au lungit, membrii comisiei au votat ca proiectul de lege să fie amânat pentru următoarea sesiune parlamentară.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult