Bursa locurilor de muncă: mai puțin de jumătate din șomerii selectați pentru interviu au fost angajați

192

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț în mod tradițional în luna octombrie, a reușit să pună în contact angajatorii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

La o lună de la desfaşurarea Bursei, AJOFM Neamţ a evaluat rezultatele: din cele 192 persoane selectate pentru interviu 80 au fost angajate, din care șapte persoane  absolvente de studii superioare. De precizat că alte 31 de persoane au fost angajate pe loc, în ziua desfășurării activității.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în meserii din urmatoarele domenii: comert si servicii (31), industrie (27, din care 12 în industria textilă) si construcţii (15).

Cele șapte locuri de muncă ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru inginer mecanic(2), analist programator (2), inginer service IT (1), inginer prelucrare lemn (1) și inginer zootehnist (1).

Ca procent, doar 41% din cei selectați pentru interviu au fost angajți. Procentul este mai mic de jumătate dar este ceva mai mare decât în alte ocazii, semn că încet-încet lucrurile se schimbă. E posibil ca angajatorii să fi învățat cum să prezinte o ofertă de muncă (în sensul ofririi concrete a unei remunerații și a altor beneficii conexe), astfel încât aceasta să fie atractivă?

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.