Deszăpezirea: ce le răspunde primarul romașcanilor nemulțumiți

de | 26/11/2018 | Administrație, Local

În urmă cu o săptămână iarna ne-a lovit mai repede decât ne-a obișnuit în ultimii ani, și ne-a lovit direct cu 30 cm. de zăpadă în zona Roman. La atelierele de specialitate s-au format cozi de zeci de mașini prinse cu anvelope de vară în echipare. La intrarea în Roman dinspre Bacău, coada de mașini se întindea de la sensul giratoriu până dincolo de Horia. Primarul Lucian Micu declară că se va interveni pentru deszăpezire începând cu ora 12:00. Pe Facebook au început să curgă nemulțumirile.

„Au intervenit de la ora 12:00 însă nu în ritmul în care mi-aș fi dorit eu.”

Lucian Micu

Intervenția a fost făcută de operatorul responsabil cu deszăpezirea în Roman, Rossal SRL, iar primarul Lucian Micu nu e tocmai mulțumit de cum au mers lucrurile.

În primul rând lipsa unor utilaje, eu am înțeles și punctul lor de vedere însă timpul de reacție nu a fost cel așteptat de noi, le-am spus foarte ferm acest lucru, le-am precizat și o procedură de lucru pe ce dorim să fie implementată începând din acest moment. … O problemă a existat la trotuare, și aici a fost o sincopă din partea operatorului în sensul în care nu au dezăpezit așa cum trebuie trotuarele și așa cum mi-am dorit.

Lucian Micu

Care vor fi repercusiunile

Conform contractului noi am trimis o notificare săptămâna trecută operatorului de salubritate care are obligația deszăpezirii la nivelul municipiului Roman … și vreau să vă asigur că vor fi plătiți exact pentru ceea ce au făcut.

Lucian Micu

Cât de scumpă e deszăpezirea la Roman?

Trebuie să înțelegeți că fiecare trecere pentru îndepartarea mecanică a zăpezii de pe străzile principale din Roman înseamnă undeva între 30.000-40.000 lei.În condițiile în care există viscol sau în condițiile în care ninge abundent nu intervii decât pentru degajarea căilor principale de rulaj, către spital, către ambulanță, către ISU.  Din momentul în care s-au terminat aceste condiții meteo, atunci se vede capacitatea unei administrații publice.

Lucian Micu

Conform celor declarate de în conferință de presă de primar, pentru anul 2018 au fost alocate deszăpezirilor fonduri de aproximativ 700.000 lei, o parte din bani fiind cheltuiți la finalul anului. La 30.000 lei deszăpezirea înseamnă că orașul se poate deszăpezi într-un an de maxim 23 de ori, dar trebuie să ținem cont de faptul că tot din cei 700.000 lei s-a achiziționat și sarea și clorura de claciu, și tot din acceași bani trebuiesc să fie deszăpezite și trotuarele. Suntem prea săraci pentru o iarnă grea?

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.