Artera Roman Est, în instanță. Cât ar costa reparația șoselei ocolitoare

de | 28/11/2018 | Administrație, Local

Situația Arterei Roman Est se va tranșa în sala de judecată. Primarul Lucian Micu a confirmat, săptămâna aceasta, că acțiunea a fost depusă și că instanța a dispus stabilirea unei taxe de timbru. Pentru a fi calculată această taxă de timbru, administrația locală a fost nevoiă să facă o estimare a lucrărilor de remediere a tuturor problemelor apărute pe șosea.

Am avut primele comunicări cu instanța, ni s-a solicitat o sumă estimativă a reparațiilor în vederea timbrării cererii. Am chemat un expert pentru a face această estimare și a reieșit că ar fi nevoie de aproximativ 2,6 milioane de lei pentru reparații. Va trebui să timbrăm această cerere de chemare în judecată. După ce va începe procesul, un expert judiciar, desemnat de instanță, va stabili care sunt cauzele – dacă e o problemă de sol sau de execuție a lucrării. Dacă e o problemă de sol, prrimăria va trebui să suporte costurile reparațiilor, dacă e o problemă de execuție, constructorul va trebui să refacă pe banii lui.”

Lucian Micu

Întrebat de ce Primăria ar fi cea bună de plată în cazul unei probleme de sol, având în vedre că înainte de realizarea obiectivului a fost făcut un studiu geo, primarul Micu a spus că „studiile geo au fost făcute în perioadă de secetă” și că din acest motiv nu au relevat probleme.

Ocolitoarea Roman Est prezintă probleme pe 4,7 kilometri, fiind vorba despre tronsonul cuprins între intersecția cu DJ 207A și strada Plopilor, porțiune realizată cu 8.331.000 de lei (prin urmare, reparațiile ar costa cam 25% din valoarea lucrării). Primele denivelări au apărut la doar câteva luni de la inaugurare și Primăria a susținut mereu că acolo este o problemă de fundație. Cu toate acestea, administrația locală nu mai pare atât de convinsă acum de această variantă, astfel că a ales calea instanței.

Tot pe același tronson, Curtea de Conturi a identificat lucrări plătite, dar care nu s-au regăsit la vizita în teren. Atunci, administrația locală a spus că va merge în instanță, întrucât consideră concluziile Curții de Conturi incorecte. Acest obiectiv de investiții se află și în atenția procurorilor romașcani, după ce deputatul Iulian Bulai a depus o plângere și a cerut anchetatorilor să facă propria investigație.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.