Primăria Roman are site nou: principalele schimbări și ce mai trebuie îmbunătățit

de | 01/12/2018 | Administrație, Local

Site-ul Primăriei municipiului Roman are o nouă înfățișare. Arată mai modern față de versiunea anterioară, iar partea de fotografie este mult mai bine pusă în evidență. Atât de pe varianta desktop, cât și de pe cea pentru dispozitivele mobile se poate naviga foarte ușor printre diferitele Informații utile legate de activitatea Primăriei municipiului Roman, informații de interes public, activitatea Consiliului Local, prezentarea municipiului, informații despre serviciile publice care sunt puse la dispoziție de administrația publică locală.

Din pagina principală se poate ajunge cu ușurință și la serviciile online cum ar fi aplicația de sesizări pentru Roman, consultările​​ publice, chestionar de evaluare a satisfacției cetățenilor, plata electronică pentru taxele și impozitele locale sau programarea online pentru cartea de identitate ori pentru căsătorie.

Site-ul este construit pe platforma WordPress, care este gratis, având la adăugată o temă care costă 59 dolari pe platforma Themeforest.

Un aspect interesant se referă la agenda evenimentelor, pe care o găsim în categoria „Descoperă Romanul”. Această secțiune fie nu este în forma finală, fie a fost gândită un pic diferit față de ceea ce înseamnă o agendă online, fiindcă nu oferă posibilitatea utilizatorului de a adăuga în agenda personală evenimentul de care este interesat, nu există date de contact sau o hartă către locul desfășurării activității (sunt plugin-uri care oferă astfel de soluții).

Un alt aspect ce ar trebui îmbunătățit, fiindcă o parte dintre serviciile pe care le accesează cetățenii înseamnă furnizarea de date cu caracter personal: să se redirecționeze automat de la varianta „http” la varianta „https”, lucru care ar trebuie să se poată rezolva foarte ușor dacă ținem cont de faptul că site-ul este construit pe platforma WordPress. Protocolul „https”  înseamnă că schimbul de informații dintre server și calculatorul de pe care se vizitează site-ul este criptat cu un certificat de securitate, acestea neputând fi interceptate în timpul transferului de date, pericolul de a fi furate de hackeri fiind în mare parte îndepărtat. Utilizatorii Google Chrome ar putea primi, din acest motiv (că site-ul este „http” și nu „https”), o avertizare că site-ul nu este sigur.

De asemenea, pentru epoca în care trăim, o variantă în engleză este o necesitate (chiar dacă administrația locală pare să nu fi luat în calcul), mai ales că intenția autorităților locale este aceea de a atrage cât mai mulți investitori străini.

În urmă cu câteva zile, Primăria municipiului Roman a lansat și prima aplicație pentru ca romașcanii să poată sesiza direct de pe telefonul mobil problemele din oraș.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.