Cozmanciuc: „Autostrada Unirii – primul pas spre conectarea Moldovei cu Europa”

de | 02/12/2018 | Național, Politică

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc susține că promulgarea legii privind construcția autostrăzii Unirii nu este doar un gest simbolic, ci un semnal clar, public, că zona Moldovei este o prioritate, iar proiectul autostrăzii este unul foarte important.

Deputatul nemțean este unul dintre parlamentarii care au susținut activ acest proiect, încă din perioada în care Mugur Cozmanciuc era reprezentantul ieșenilor în camera Deputaților și președinte al PNL Neamț. Acesta susține că va continua să militeze pentru proiectul autostrăzii Unirii.

Așa cum a spus și președintele în discursul său, ”guvernantii au obligația de a face unirea reală”. Din acest moment, Guvernul este obligat legal să acționeze pentru a se construi un drum de mare viteză între două provincii istorice, Moldova și Transilvania. Ca deputat de Neamț mă voi asigura că bugetul anului 2019 va avea sumele necesare realizării proiectului și alături de colegii din Parlament din zona Moldovei vom depune amendamente, dacă va fi cazul, la proiectul de buget pe anul viitor, așa cum am făcut-o și în anii precedenți, ca să fie incluse sumele necesare pentru demararea construcției autostrăzii Moldovei. Totodată, PNL a lansat o campanie, prin care cere ajutorul cetătenilor, „Autostrada Unirii cu bani europeni”, cu scopul de a pune presiune pe guvernarea actuală să facă demersurile necesare pentru construirea autostrăzii A8, gratis, din bani europeni, fără alte costuri ascunse. Soluții sunt, mai este nevoie doar de vointă și mă voi asigura, prin activitatea de parlamentar, că voi face eforturi ca banii pentru autostradă să fie alocați pentru a începe construcția cât mai repede. O Românie fără autostrăzi este o Românie condamnată la subdezvoltare.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

La Neamț, primele acțiuni pentru construcția acestei autostrăzi au început în 2014 când PNL și alte instituții (precum Camera de Comerț și Industrie Neamț) au organizat o primă mare dezbatere pe această temă, dezbatere la care au participat  președinții Consiliilor Județene și președinții Consiliilor Raionale din Moldova și Republica Moldova, oameni de afaceri, reprezentanți ai Camerei de Comerț și ai societății civile. Practic, PNL Neamț (condus de Cozmanciuc) a preluat modelul acțiunilor care deja avuseseră loc în județul vecin, Iași. Ulterior au avut loc și alte activități de promovare a acestei investiții, iar în urmă cu doi ani, PNL Neamț a introdus autostrada în programul electoral Neamț 2020.

Autostrada Unirii este unul din proiectele care pot dezvolta Moldova, care pot unii cu adevărat România, este unul din proiectele care definesc o Românie puternic conectată cu Uniunea Europeană. Mulțumesc societății civile pentru că a făcut demersuri și a militat pentru această lege care nu trebuie să aibă culoare politică. Mulțumesc tuturor parlamentărilor că au votat această lege.  Voi pune presiune pe Guvernul României și în special pe Ministerul Transporturilor pentru că legea să fie pusă în aplicare iar anul 2019 să fie anul începerii construcției Autostrăzii Unirii.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Semnare LegeAutostradaUnirii2

Mugur Cozmanciuc, Laurențiu Leoreanu și Iulian Bulai (în plan îndepărtat) la semnarea decretului de promulgare pentru autostrada Unirii

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.