PNL Neamț va implementa în județ campania națională „PNL aduce gazele în casele românilor”. Scopul acestei campanii este acela de a crește procentul populației din județ care să aibă acces la o rețea de de gaze naturale.
Ca urmare a unei legi aflată în vigoare din această vară, autoritățile administrației publice locale pot înființa rețele de distribuție a gazelor naturale, iar acestea să conectate la magistrale de gaz. Pentru înființarea rețelelor, însă, primăriile trebuie să facă proiecte.
PNL Neamț va lansa în mai multe localități din județ campania ”PNL aduce gazele în casele românilor” pentru că ne dorim ca tot mai mulți cetățeni să beneficieze de avantajul de a avea gaze. Din păcate, în ultimii ani ne-am confruntat cu creșteri notabile a prețului lemnelor de foc și în ciuda faptului că țara noastră are una dintre cele mai mari rețele de gaz din Europa, din 2012 nu s-a înființat nicio rețea de gaz nouă. Datorită eforturilor susținute ale parlamentarilor PNL au fost modificare două legi esențiale: Legea Energiei Electrice și a Gazului, prin care este redată competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz și Legea offshore prin care, o dată cu demararea lucrărilor de extracție a gazelor din Marea Neagră, o parte din banii care vor ajunge la bugetul de stat să fie folosiți pentru finanțare extinderii rețelei de gaz. Sper că în cel mai scurt vor fi fonduri pentru aceste proiecte, pentru că în județul Neamț foarte mulți primari, indiferent de culoarea politică, au depus deja proiecte sau vor depune proiecte pentru a aduce gaz în comunele lor. Dezvoltarea județului Neamț, a României, ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți.
Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț
O rețea de distribuție a gazelor naturale poate fi realizată pentru una sau mai multe localități (comune, orașe), în funcție de specificul zonei și de cooperarea între autoritățile locale. După cum înRoman.ro a scris aici, în anul 2017, în județul Neamț doar 20 de localități din cele 83 ale județului (24%) aveau rețea de distribuție a gazelor naturale. Localitățile din județ conectate la rețeaua de gaze naturale sunt: municipiile Piatra Neamț și Roman, orașele Bicaz și Tîrgu Neamț și comunele Alexandru cel Bun, Cordun, Dulcești, Gârcina, Girov, Horia, Pângărați, Podoleni, Săbăoani, Săvinești, Secuieni, Tașca, Tazlău, Trifești, Tupilați, Vânători-Neamț.
0 Comentarii