Festivalul de datini și obiceiuri la Roman, ediția a IX-a

1.059

Ajuns la ediția a IX-a, Festivalului de datini și obiceiuri ”Roman Metropolitan” va avea loc anul acesta în data de 29 decembrie, începând cu ora 10:30. 

Evenimentul va debuta cu parada formațiilor artistice din localitățile limitrofe Romanului, care vor străbate orașului, pe traseul Primărie – str. Oituz – str. Cuza-Vodă – Hotel Roman Plaza – B-dul Roman Mușat – Piața Roman Vodă (parcare Colegiul Național Roman Vodă). Pe parcursul paradei, circulația va fi blocată parțial pe un singur sens, iar echipajele Poliției Locale vor asigura fluidizarea traficului. Ulterior, formațiile se vor alinia la scena din parcarea de la Colegiul Național Roman Vodă.

Și-au anunțat prezența peste 300 de participanți, care vor veni cu diferite spectacole care să ofere o imagine de ansamblu asupra datinilor și obiceiurilor locurilor: Ansamblul folcloric ”Floricică de la munte”Ansamblul Lunca Moldovei, Ansamblul Dragomirești, Urătorii de la Văleni, Sumanarii din Trifești, Mascații de la Icușești, Ursul de la Boghicea și Oniceni, Capra de la Bozieni, alaiul de la Făurei și cel din Pâncești.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult