Pensiile vor crește anul acesta, dar nu din prima lună, ci abia din a doua parte a lui 2019

83

Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că, începând cu data de 1 ianuarie 2019 valoarea punctului de pensie se menţine la 1.100 lei şi, începând cu 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% şi va fi de 1.265 lei.

Începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari se menţine la 640 lei şi începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% şi va fi de 704 lei. 

În schimb, de la 1 ianuarie se majorează valoarea indemnizațiilor pentru invalizi, veterani și văduve de război se majorează. Documentul prevede creșterea indemnizațiilor pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditatede la 259 la 1.500 lei lunar, pentru invalizii de război încadraţi în gradul II de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar și pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, de la 196 lei la 900 lei lunar. În cazul veteranilor de război și văduvelor de război, dacă acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar.

Soţul supravieţuitor al veteranului de război, care nu s-a recăsătorit, beneficiază de 50% din indemnizaţia de veteran de război sau de 100% din indemnizaţia de veteran de război  (funcție de decorarea sau nu a soţilor care au avut calitatea de veteran de război). Pentru aceste categorii de urmașe cuantumul indemnizațiilor lunare acordate cu data de 01 ianuarie 2019, va varia de la suma de 300 lei (în cazul urmașei a cărui soț, veteran de război, a fost decorat înaintea decesului) la 1500 lei (în cazul urmașei a cărui soț a avut calitatea de veteran, de mare mutilat şi încadrat în gradul I de invaliditate).

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult