PFA şi II ce trebuie să își modifice obiectul de activitate mai au la dispoziţie doar câteva zile

236

Ca urmare a Legii nr. 182/2016, persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie să își reducă la cel mult 5 numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN iar întreprinderile individuale (II) la maxim 10. Legea a intrat în vigoare pe 17 ianuarie 2017, cu un termen de doi ani pentru modificarea mențiunilor la Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

PFA-urile și II-urile ce nu solicită ONRC reducerea numărului de coduri CAEN până pe 16 ianuarie vor fi radiate, din oficiu. În această situație se află zeci de mii de PFA și II. Modificarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate și emiterea noilor certificate de înregistrare se realizează gratuti, în baza cererii adresate oficiului registrului comerțului .

Conform aceleași legi, un PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult trei persoane angajate cu contracte individuale de muncă, iar o întreprindere individuală poate avea cel mult opt salariați.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Antreprenorii care nu vor să renunțe la anumite activități pot trece pe societate cu răspundere limitată (SRL), ca formă de organizare.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult