Sesiuni de informare cu privire la cancer în liceele din Roman

de | 20/01/2019 | Local, Rural, Sănătate

Acțiunea face parte din campania „Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin” la inițiativa dr. Daniela Florinela Marcoci în dubla sa calitate de director medical al Fundației Medicale „Speranța Bolnavilor” Barticești și șefa Compartimentului de evaluare și promovare a sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În cadrul proiectului, începând de luni, 21 ianuarie, se vor organiza sesiuni de informare la Colegiul Tehnic „Petru Poni” în ziua de luni, marți la Colegiul Tehnic „Danubiana” și miercuri la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”. În 22 ianuarie, femeile internate la Fundația Medicală „Speranța Bolnavilor” de la Barticești vor beneficia de consultații gratuite și teste pentru cancer. Tot în același proiect, se intenționează desfășurarea de campanii de informare prin intermediul asistenților medicali comunitari și medicilor școlari.

La sfârșitul lunii septembrie 2018, în județul Neamț erau 1.095 de femei bolnave cu cancer uterin, 619 în mediul urban și 476 în mediul rural.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.