Conducerea CARP vrea să-și rezolve la secret problemele publice

de | 31/01/2019 | Local, Social

Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Roman vrea să-și rezolve problemele, dar la secret. Cel puțin aceasta reiese din modul în care s-a comportat un membru al conducerii CARP Roman atunci când un alt reprezentant CARP discuta cu presa.

Cronologic, faptele s-au petrecut astfel: joi, 31 ianuarie, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a mers la sediul CARP Roman. Întâlnirea fusese solicitată de pensionari și intermediată de președintele PSD Roman, senatorul Dan Manoliu.

Presa a solicitat câteva declarații scurte pentru ca alte discuții să aibă loc fără… inhibiții.

Cred că CJ Neamț are obligația și datoria de a se implica pentru a pune umărul la rezolvarea acestei probleme majore cu care se confruntă pensionarii din toată zona Romanului”, a spus Ionel Arsene.

Reprezentantul CARP Roman a început să explice că problema afectează 25.800 de membri, moment în care un reporter a întrebat: „Care e problema?

Problema pe care o avem noi este cea de înregistrare a conducerii acestei asociații la Judecătorie. De șase ani, noi ne străduim, facem toate eforturile ca pensionarilor să le fie bine…” Fraza aceasta nu a mai fost terminată, întrucât un alt pensionar a considerat oportun să întrerupă declarațiile de presă, spunând pe un ton ridicat că aceste chestiuni se discută în privat.

Despre ce este vorba? Despre un litigiu între două grupări de pensionari care-și arogă, fiecare, conducerea CARP Roman. Conflictul a început în 2013, s-a purtat prin săli arhipline și pe la televiziunile locale, apoi s-a mutat la tribunal, pe rolul instanțelor de judecată fiind mai multe acțiuni între cele două tabere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.