Ce face UE pentru mine!? Fotografii

30

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni.

Multe categorii de persoane au beneficiat de avantajele unei Europe extinse, iar fotografii se numără, cu siguranță, printre acestea. Ei se bucură acum de oportunități la care, în trecut, nu aveau acces cu ușurință, putând să călătorească liber în toate țările Uniunii Europene. Continentul este, de fapt, un spațiu multicultural, care le oferă fotografilor posibilitatea de a-și dezvolta creativitatea, de a experimenta puncte de vedere alternative și de a intra în contact cu un public mai larg.

Munca fotografilor este bine protejată în Uniunea Europeană. Astfel, dacă o fotografie poate fi considerată originală (în sensul că ea reprezintă creația intelectuală a autorului), drepturile de autor se aplică pe întreaga durată a vieții fotografului și încă 70 de ani după decesul acestuia, indiferent de data la care fotografia a fost pusă legal la dispoziția publicului.

Unul dintre mijloacele prin care Uniunea Europeană promovează fotografia este programul Europa creativă. El sprijină de exemplu, concursuri organizate atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național. Concursurile de fotografie sunt organizate periodic. De exemplu, Agenția Europeană de Mediu organizează concursuri invitând cetățenii europeni să imortalizeze în imagini avantajele pe care le aduce natura.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult