Deputatul Rotaru (PSD), atac la Iulian Bulai (USR): „A votat împotriva nemțenilor”

de | 19/02/2019 | Local, Politică

Deputatul Alexandru Rotaru (PSD) susține că solicitările opoziției de a modifica legea bugetului de stat au fost pur demagogice și lipsite de o fundamentare corectă.

Conform parlamentarului romașcani, cele mai grave erori ale opoziției ar fi următoarele:

  • „Solocitarea USR prin care se cerea diminuarea bugetului programului PNDL însemna închiderea sau punerea în așteptare a multor șantiere în lucru. Ceea ce este o prostie monumentală. Nu se justifică în nici un fel diminuarea Programului Național de Dezvoltare Locală, fiindcă acesta este cel de mai succes program, o sursă reală de investiții care astăzi înseamnă peste 6000 de șantiere!
  • Amendamentul depus de opoziție presupunea suplimentarea bugetului de stat cu 2,1 miliarde de lei, bani luați de la bugetul asigurărilor sociale, mai precis excedentul bugetului de pensii. Lucru care este interzis prin lege! Banii pentru pensii trebuie să fie folosiți exclusiv pe principiul contributivității beneficiarilor, de aceea sunt bugete separate. Multe amendamente și discuții din partea opoziției care au avut doar o tentă populistă!
  • Cuantumul valoric al alocației pentru copii nu se stabilește prin legea bugetului de stat, ci prin legea specială sau ordonanță de guvern. Nimeni nu poate angaja o cheltuială fără să aibă temei legal. Dar pentru imagine ce nu face opoziția? Un lucru a fost clar, nu știe că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. PSD a venit și a îndreptat lucrurile făcute prost de opoziție.
  • Singura variantă pentru ca bugetul Ministerului Muncii să crească, ulterior alocațiile, era mărirea deficitului bugetar. PSD a formulat acest amendament astfel încât să poată să crească alocațiile, pentru toate categoriile de indemnizații, altfel totul era doar pe hârtie. Dragi colegi din opoziție, poate ați învățat că deficitul bugetar este sursă de finanțare a cheltuielilor!” – Alexandru Rotaru, deputat PSD

Alexandru Rotaru mai spune că niciun deputat/senator USR, PNL sau PMP, nu a votat bugetul de stat și astfel au votat împotriva măririi bugetului Ministerului Muncii, adică și împotriva creșterii alocațiilor.

„Mai mult, votând împotriva bugetului de stat pe anul 2019, au votat și împotriva: unor salarii mai mari pentru romani, medici și profesori; unor pensii mai mari; alocării de fonduri pentru educație; alocării de fonduri pentru investiții; alocării de fonduri pentru sănătate; majorării alocațiilor pentru copii, inclusiv cei cu deficiențe; alocării de fonduri mai mari pentru comunitățile locale.” – Alexandru Rotaru, deputat PSD

Deputatul Rotaru și-a  îndreptat atenția în mod special către colegul său din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR).

Iulian Bulai, nu a votat doar împotriva celor enumerate mai sus ci și împotriva nemțenilor! Neamțul trebuie să știe că doar vineri, 15 februarie, ora 12:50, acest demagog a votat împotrivă la: reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului; drumul express Piatra – Neamț – Bacău; proiectele finanțate prin PNDL pentru județul Neamț; suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății; alocarea de 1400 de miliarde pentru cantine în toate școlile din țară pentru programul „Masa caldă în școli”; alocarea de 650 de miliarde pentru grupuri sanitare în școlile din mediul rural; studiul de fezabilitate pentru mult așteptata Autostrada Unirii, Iaşi – Târgu Mureș. Toate acestea, pe lângă multe alte măsuri pentru România, sunt în bugetul pe anul 2019, iar USR a votat contra! Domnul Bulai, dacă vreți binele oamenilor, a românilor, de ce ați făcut asta!? Pentru că vă interesează doar imaginea, deloc dezvoltarea pe termen lung și proiectele bine gândite!” – Alexandru Rotaru, deputat PSD

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.