Nemțenii au cheltuit zilnic peste 28.000 lei pentru poștă și colete

de | 19/02/2019 | Economic, Județean

Cumpărăm și vindem online, trimitem pachete celor dragi din țară sau din străinătate, primim colete de la aceștia; numărul de tranzacții în acest domeniu este tot mai mare, iar nemțenii nu fac o excepție. În județul Neamț operează peste 20 de firme de coletărie – inclusiv Poșta Română -, iar cifra de afaceri comună a acestora arată că noi apelăm tot mai des la servicii de poștă și curierat.

Studiul național privind acest serviciu atît de utilizat de populație a fost realizat de KeysFin, furnizor de soluții de business information.

Curieratul se află în prim-plan cu volume în creștere de la an la an, transportul de pachete de produse fiind unul dintre domeniile în care există în continuare un potențial semnificativ, dovadă faptul că multe dintre firme reușesc cu greu să facă față cererii de servicii venită în special din sectorul operatorilor digitali. Potrivit datelor KeysFin, numărul firmelor de poștă și curierat a avansat cu aproape 270% față de 2007, la peste 1500 de companii în 2017. În prezent, sectorul se află într-un plin proces de maturizare, optimizarea costurilor fiind în prim-plan. Pe acest fond, numărul companiilor de profil a scăzut cu 5% față de 2016.”

studiu KeysFin

În 2017, nemețnii au primit și au trimis colete de 10.3 milioane de lei, ceea ce înseamnă o medie a livrărilor zilnice de peste 28.000 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.