Elevi romașcani calificați la olimpiada națională de geografie

de | 20/03/2019 | Educație, Județean, Local, Rural

Rezultatele obținute de elevii din județul Neamț la olimpiada județeană de geografie au făcut posibilă calificarea primului elev de la fiecare clasă și a unui număr de cinci elevi pe locurile suplimentare, în conformitate cu reglementările în vigoare, respectiv elevi care s-au încadrat în primii 23 de la fiecare clasă. Din cei zece elevi calificați la olimpiada națională de geografie, doi sunt din Roman. Este vorba despre Tudor-Paul Aungurenci, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman Vodă” (prof. Claudia Macovei) și Ștefan Vieru, elev în clasa a XII-a la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” (prof. Felicia Arcana).

Îmbucurător este faptul că printre elevii calificați la etapa națională a olimpiadei de geografie sunt și elevi de la școli din comunele Petricani și Poiana Teiului, semn că și în mediul rural există act educațional de calitate. Astfel, județul Neamț va fi reprezentat de zece elevi, cea mai bună participare înregistrată la această olimpiadă. 

Etapa națională a olimpiadei de geografie se va desfășura în perioada de 29 aprilie – 5 mai, la Târgu Mureș.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.