Video: mai avem o piațetă în Roman

de | 01/04/2019 | Actualitate, Local

627 ani atestare documentară a municipiului Roman și 101 ani și trei zile de la unirea Basarabiei cu România au fost marcați printr-un marș din fața statuiei lui Roman I Mușat în micul părculeț din fața sediului poliției. Sub denumirea „Prutul are două maluri”, evenimentul a fost organizat unionista Delia Liță, Asociația Pro Basarabia și Bucovina și Primăria Roman și a avut ca participanți elevi și câțiva profesori.

La final, după discursul primarului Lucian Micu, al Deliei Liță și după ce toată lumea s-a prins în horă, s-a dezvelit plăcuța care le indică romașcanilor că „părculețul din fața poliției” se numește „piațeta Dragoș Vodă”, denumire dată prin Hotărâre de Consiliu Local în anul 2009; dar administrației locale i-a trebuit 10 ani să pună un indicator și a făcut din asta un moment festiv.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.