presshub.ro: Vaslui, pol al sărăciei între orașele României, așteaptă 227 milioane lei, fonduri europene

de | 03/04/2019 | Bani Europeni

Motorul principal de dezvoltare din municipiul Vaslui, unul dintre cele mai sărace orașe din România, îl reprezintă fondurile europene nerambursabile. După ce, în exercițiul bugetar 2007-2013, Primăria Vaslui a implementat proiecte europene de doar 90 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro), pentru bugetul 2014-2020 au fost depuse pentru a obține finanțare nerambursabilă proiecte în valoare de 227 milioane lei – circa 48 milioane de euro. Investițiile vizează transportul local, infrastructura rutieră, educația, construcția de case sociale, creșe, grădinițe șamd. În cazul în care proiectele vor fi aprobate și derulate, valoarea investițiilor finanțate de UE va reprezenta de două ori și jumătate bugetul pe un an al municipiului Vaslui.În prezent, în municipiul Vaslui sunt în curs de implementare proiecte europene de doar 7 milioane de lei, investiții care au demarat în perioada 2017 și 2018 și vor fi finalizate în…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.