presshub.ro: În căutarea sturionului Lucky – o călătorie de 2 milioane de euro pentru salvarea speciei

de | 09/04/2019 | Bani Europeni

În pragul dispariției, sturionul se zbate pe uscatul creat de ignoranța omului mai interesat de prezent decât de binele planetei și de binele generațiilor următoare. După construcția Porților de Fier, habitatul inițial al acestor specii nu a mai putut fi refăcut la dimensiunea lui inițială, mai mult de jumătate din acesta fiind obturat de baraj. O soluție ar fi fost realizarea de canale speciale în baraje pentru migrație, însă nimeni nu s-a gândit atunci la asta. Se fac acum eforturi serioase pentru salvarea acestei specii apărute pe Pământ cu milioane de ani înaintea noastră, dar oamenii au pătruns prea puțin din misterele viețuitoarelor din adâncuri și nu cunosc exact cât de eficient este demersul lor. O echipă de cercetători condusă de prof. drd. ing. Tudor Ionescu, expert, și prof. dr. ing. Victor Cristea, manager de proiect, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, și-a propus să monitorizeze în…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.