Peste o mie de romașcani vor să îl vadă pe Papa Francisc

de | 11/04/2019 | Local, Religie

Aproape 1.500 de romașcani s-au înscris deja pe listele parohiilor de care aparțin pentru a participa la evenimentul istoric din perioada 31 mai – 2 iunie: vizita Papei Francisc în România.

Romașcanii s-au înscris pentru a merge la Iași, în data de 1 iunie. Papa Francisc va sta în capitala Moldovei două – trei ore, timp în care va vizita catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, se va întâlni cu preoții și episcopii prezenți și va avea întâlnirea mariană cu tinerii și  familiile pe platforma din fața Palatului Culturii din Iași. Acolo va susține și un discurs, la care sunt așteptați să participe aproximativ 100.000 – 150.000 de creștini romano și  greco-catolici. Sfântul Părinte va pleca din Iași la ora 19.00.

De când au început înscrierile în cadrul parohiilor, în cele patru parohii din Roman s-au înscris 1.499 de credincioși de toate vârstele. La nivelul Decanatului Roman, care cuprinde 19 parohii, sunt înscrise deja 5.508 persoane. Acestora li se vor adăuga credincioșii care, începând de miercuri, 10 aprilie, se înscriu online, pe platforma Papa la Iași.

Parohia în care au avut loc cele mai multe înscrieri până acum este „Coborârea Sfântului Duh” din Adjudeni, 646 de credincioși exprimându-și dorința de a merge la întâlnirea cu Papa Francisc.

Venirea Papei Francisc este un eveniment istoric. Este pentru prima dată când Papa vine la Iași, vizita Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea având loc, acum două decenii, doar în București. Este un eveniment cu mare încărcătură spirituală și pastorală. Practic, păstorul nostru, cel care conduce biserica lui Hristos, vine la noi „acasă”. Văd în acest eveniment și o încurajare a noastră, a creștinilor, care uneori avem impresia că nu se mai întîmplă nimic bun în jurul nostru.

pr. Francisc Fărcășel, vicedecan Decanat Roman și paroh Parohia „Înălțarea Domnului” Sagna

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea în 1999 și se desfășoară sub genericul ”Să mergem împreună!”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.