presshub.ro: Epopeea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din Iași, încă departe de un final fericit

de | 12/04/2019 | Bani Europeni

Din cele 120.000 de tone de gunoi colectate anual la Iași, doar 2% se reciclează. Și asta cu toate că normele UE prevăd că ar trebui să ajungem la 50% până în 2020. Proiectul Sistem de Managent Integrat al Deseurilor (SMID), pornit în urmă cu șapte ani la Iași și în alte 31 de localități din județ a primit prin Axa Prioritară 2 aproximativ 1,167 miliarde euro, din care 991 de milioane tocmai pentru dezvoltarea SMID-urilor și extinderea infrastructurii de management al deșeurilor. Iașiul primea cea mai mare finanțare: 50 de milioane de euro. Proiectul nu este încheiat nici în ziua de astăzi.Trei clădiri pentru sortare gunoi construite pe bani europeni la Ruginoasa, Țuțora și Bălțați sunt nefuncționale. Au fost construite în câmp și nu au fost prevăzute cu utilități. Mașinile de gunoi mai grele de 20 de tone nu au voie să utilezeze drumurile de acces către clădirile pentru sortare. Mașini cumpărate cu…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.