Premieră marca Gong: „Făt-Frumos, dar nu prea”

de | 01/05/2019 | Cultură, Local

Trupa de teatru Gong îi invită pe iubitorii de teatru la o premieră: „Făt-Frumos, dar nu prea”. Piesa care va pusă în scenă duminică, 5 mai, reprezintă o adaptare după textul „Pacea cu Zmei”, semnat de Valeriu Butulescu.

Spectacolul trupei de teatru Gong va avea loc începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Primăriei municipiului Roman. Distribuția este următoarea: Daria Spetcu, Ștefan Duminică, Vlad Pânzaru, Andrei Mîrza, Tatiana Andrei. Regia îi aparține lui Vlad Ianuș.

Suntem înconjurați de povești și ele ne-au construit pe noi ca oameni, dar ce se întâmplă când povestea se termină? Ce se întâmplă după căsătoria lui Făt-Frumos și Ileana-Cosânzeana, ce ține 3 zile și 3 nopti? Ce se întâmplă cu Calul, ajutorul făr’ de care nici un erou nu biruiește în luptă? Unde e zmeul după ce este bătut, deseori în deplasare, de protagonist? Adevărul e că poveste niciodată nu „încalecă pe-o șa” ci continuă, poate nu la fel de bine, poate nu la fel de „ca-n povești”, dar cu un final fericit și cu un tâlc pentru toată lumea, căci poveștile au fost, sunt și vor fi ceea ce ne fac să visăm.”

comunicat organizator

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

afis spectacol Gong

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.