Comuna Ruginoasa rămâne fără primar

de | 09/05/2019 | Administrație, Justiție, Rural

Prefectul Daniela Soroceanu a dispus, prin ordin, încetarea mandatului primarului comunei Ruginoasa, Nicu Chirilă, ca urmare a unei sentințe judecătorești definitive într-un dosar penal în care primarul a avut calitatea de inculpat.

In data de 5 martie a acestui an, Curtea de Apel Bacău l-a condamnat pe primarul din Ruginoasa la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru comiterea infracțiunilor de participație improprie la furt de arbori și participație improprie la infracțiunea de tăiere fără drept de arbori. Totodată, magistrații au fixat un termen de încercare de 3 ani, perioadă în care lui Nicu Chirilă îi este interzis să fie ales sau să meargă la vot.

Primarul comunei Ruginoasa trage ponoasele unei fapte petrecute în 2010, când a dispus tăierea a peste 1.700 de salcâmi dintr-o lizieră, fără a avea aprobarea Consiliului Local. Garda Forestieră a estimat că s-a tăiat ilegal un volum de 55.377 metri cubi de lemn cu o valoare estimată de 8.196,384 lei.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.