Bucurie în Mișcare, mai mult decât o distracție de moment cu cei mici

de | 13/05/2019 | Editorial, Local, Mișcare Civică

Sâmbătă și duminică a fost bucurie în centrul orașului. O bucurie adusă câtorva mii de romașcani (și nu numai, peste 130 de copii din mediul rural au fost aduși special „la oraș” pentru a participa la distracție) sub forma unei campanii de responsabilitate socială. Dar, mai întâi de toate, evenimentul a fost posibil la Roman – din nou, fiindcă nu este pentru prima dată când are loc aici – datorită unor oameni implicați, care au dovedit că pot fi și sunt parteneri de nădejde, indiferent de vreme și de vremuri.

Campaniile de responsabilitate socială se fac direct de către companie, dar cu sprijin din partea mediului ONG. Festivalul Bucurie în Mișcare primește susținere financiară de la Kaufland și se derulează la nivel național prin Asociația 11even. La nivel local, însă, finanțatorul și partenerul său aveau nevoie de un colaborator.

Din fericire pentru romașcani (fiindcă toți suntem beneficiari direcți sau indirecți), Asociația Mușatinii a demonstrat că încrederea pe care a primit-o până acum de la unii dintre noi reprezintă un combustibil pe care acest ONG l-a folosit cu eficiență, cu bună-credință și cu profesionalism.

În acest weekend am mers la Bucurie în Mișcare musafiri din alt oraș. Au rămas plăcut surprinși de eveniment, au apreciat organizarea, ba chiar au și testat câteva activități. Romanul este unul dintre orașele care te poate surprinde plăcut, mai ales dacă vii din capitală sau alte municipii mari din țară. Te aștepți la plictiseală continuă, la mizerie pe străzi și la mult cenușiu, iar orașul te întâmpină într-o notă mult mai optimistă.

Un mare merit în această imagine pe care Romanul o afișează acum aparține ONG-urilor și societății civile. Dacă acești oameni nu ar fi încercat să facă un pic mai mult și un pic mai bine pentru urbea noastră, probabil că Romanul ar fi fost acum conform așteptărilor: gri, șters, fără viață. Evident că fără deschiderea administrației multe lucruri nu s-ar fi făcut sau s-ar fi realizat mai greu.

Dar ONG-urile au venit cu idei, cu know-how, cu elan și cu acel „Îndrăznește!”, motto-ul atât de potrivit al mușatinilor. Iată de ce, Bucurie în Mișcare este mai mult decât o distracție; este confirmarea că o societate civilă activă reprezintă seva de care are nevoie orice comunitate pentru a se dezvolta sănătos și sustenabil.

Bucurie in Miscare 1130
Bucurie in Miscare 1132
Bucurie in Miscare 1136
Bucurie in Miscare 1143
Bucurie in Miscare 1153
Bucurie in Miscare 1159
Bucurie in Miscare 1162
Bucurie in Miscare 1169
Bucurie in Miscare 1198
Bucurie in Miscare 1201
Bucurie in Miscare 1209
Bucurie in Miscare 1215
Bucurie in Miscare 1225
Bucurie in Miscare 1229
Bucurie in Miscare 1240
Bucurie in Miscare 1243
Bucurie in Miscare 1251
Bucurie in Miscare 1254
Bucurie in Miscare 1264
Bucurie in Miscare 1272
Bucurie in Miscare 1282
Bucurie in Miscare 1321
Bucurie in Miscare 1332
Bucurie in Miscare 1350
Bucurie in Miscare 1359
Bucurie in Miscare 1362

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.