Ambasada SUA o premiază pe jurnalista Carmen Dumitrescu și alte șase femei din România pentru curajul lor

de | 29/05/2019 | Actualitate, Național

Ambasada SUA premiază șapte femei din România pentru curajul dovedit în societate, printre ele jurnalista Carmen Dumitrescu, cunoscută romașcanilor de la lansarea cărții „Purgatoriul nebunilor”, de anul trecut, organizată de inRoman.ro la Roman ArtGallery.

Carmen Dumitrescu este fondatoarea publicației Liber în Teleorman, care a publicat o serie de investigații despre afacerile lui Liviu Dragnea și ale apropiaților săi. Liber în Teleorman face parte din rețeaua inovativă de publicații locale PressHub.ro, rețea din care face parte și inRoman.ro.

lansare de carte Purgatoriul nebunilor 4945

Laureata premiului „Femei Curajoase din întreaga lume” este activista Irina Novac, care militează pentru drepturile femeilor. Au mai fost premiate: Melania Medeleanu pentru activitatea desfășurată cu MagicCamp şi MagicHome; Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu pentru construirea unui spital de oncologie pediatrică cu fonduri doar din donații; Iustina Ionescu şi Romaniţa Iordache – susţinătoare ale drepturilor persoanelor LGBTI.

Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” a fost înființat în 2007 de Departamentul de Stat pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social. Ambasadele SUA din întreaga lume nominalizează câte un candidat, însă Ambasada Sua din România organizează propria ceremonie de premiere ca o recunoaștere a faptului că în țara noastră sunt multe femei curajoase şi extraordinare.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.