Azi este ziua Mediului. Cum stăm cu poluarea în județ

de | 05/06/2019 | Actualitate, Județean

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie – a fost instituită în anul 1972 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei “Ecologia Umană” de la Stockholm. 

În fiecare an, ONU stabilește o temă pentru a celebra această sărbătoare. Anul 2019 este dedicat activităților menite să reducă poluarea aerului. Eforturile și angajamentele pe termen lung ale Uniunii Europene urmăresc atingerea unor niveluri ale calității aerului care să nu afecteze sănătatea umană și mediul.

Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Neamț consideră că nemțenii respiră un aer curat.

La nivelul județului Neamț, în vederea monitorizării automate a calității aerului, funcționează 3 stații de monitorizare dotate cu analizoare automate ce monitorizează calitatea aerului on-line și fac parte din Reţeaua Naţională de monitorizare a calităţii aerului. Agenția Națională pentru Protecția Mediului validează și certifică datele de monitorizare și le transmite Comisiei Europene. Pe teritoriul județului Neamț, în primele 5 luni ale anului 2019, s-au înregistrat 9 depășiri la indicatorul pulberi  în suspensie PM10 (măsurătorile s-au efectuat prin metoda gravimetrică – de referinţă), depășiri ce au fost cauzate de condiții meteorologice nefavorabile (ceață, calm atmosferic etc.), Legea 104/2011 permițând maxim 35 depăşiri ale valorii limită la indicatorul pulberi în suspensie PM10 pe an. În consecință, calitatea aerului la nivelul județului este una bună, corespunzătoare criteriilor legislației specifice în vigoare.” 

comunicat de presă APM Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.