presshub.ro: Banii europeni unesc Dubrovnikul de restul Croației – PressHub

de | 05/06/2019 | Bani Europeni

Croația, cea mai nou venită țară în UE (2013), construiește cu ajutorul fondurilor europene un pod strategic, care va desăvârși unitatea țării. Lung de 2,4 kilometri, podul Pelješac va lega cea mai sudică regiune a țării, cea din jurul orașul Dubrovnik, unde s-au turnat porțiuni consistente din „Urzeala Tronurilor”, de restul țării.Până la ridicarea acestui pod, Croația nu avea unitate teritorială, deoarece regiunea Dubrovnik este separată de restul țării de un culoar de circa nouă kilometri, care asigură ieșirea la mare a Bosniei-Herțegovina. Acum, lucrările la podul Pelješac sunt în plin avânt, alimentate printr-un proiect de 420 de milioane de euro, din care 357 de milioane sunt asigurate de Uniunea Europeană. Lucrările la pod sunt executate de un gigant economic de stat din China, pe nume China Road and Bridge Construction (CRBC), fiind primul contract major adjudecat de o companie chineză pe fonduri…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.