Sute de romașcani i-au cinstit pe eroi

de | 07/06/2019 | Actualitate, Local

Sute de romașcani de toate vârstele au fost prezenți, joi, la cimitirul Eternitatea pentru a aduce un omagiu eroilor români. Evenimentul s-a desfășurat în fața monumentului dedicat celor căzuți pentru neam și patrie, începând, în mod firesc, cu o slujbă de pomenire a martirilor.  

Îi comemorăm astăzi pe bărbații și femeile care și-au servit partia, pe toți cei care s-au ridicat la ceruri luptând pentru pământul nostru pentru ca noi să fim liberi și să putem face bine celor din jur. Nu întâmplător sărbătorim ziua eroilor cu marea sărbătoare creștină a Înălțării Domnului, ce simbolizează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos. Îi pomenim astăzi pe toți eroii români care au căzut de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, pentru libertate, pentru dreptate, pentru a-și apăra țara și pentru reîntregirea neamului. Așadar, trebuie ca fiecare dintre noi să le arătăm acestor eroi că noi putem fi mai buni, mai înțelepți, mai iubitori față de cei din jur. Mă înclin cu respect în fața tuturor celor care știu să lupte cu toate obstacolele, care gândesc și construiesc pentru viitor.” 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman
Laurențiu Leoreanu
Laurențiu Leoreanu

Eroii neamului, din tină, s-au ridicat și au adus supremul sacrificiu pentru binele poporului și a acestei țări. Ne plecăm frunțile, îi cinstim și inima să o avem la Dumnezeu și gândurile la eroii martiri ai neamului care, de-acolo de sus, îl roagă pe Dumnezeu ca această creație frumoasă a Lui, dar și această realizare prin sacrificiul eroilor noștri, să nu piară niciodată. Amintire vie eroilor neamului românesc, credință puternică în Sfânta Treime și Dumnezeu să binecuvânteze Romanul, pe romașcani și pe toți cei cu gândul bun, cu inima blândă și cu glasul blajin.” 

Laurențiu Leoreanu, deputat

Prin grija voluntarilor din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși, crucile eroilor înmormântați la Roman au fost împodobite, special pentru această zi, cu banderolă tricoloră.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.