presshub.ro: “Singura noastră șansă sunt fondurile europene”

de | 25/06/2019 | Bani Europeni

Cât de multe fonduri europene a atras România şi în ce domenii le-a utilizat? În ce măsură România va folosi banii europeni pentru infrastructura mare? Discutăm cu Gheorghe Boeru, președinte Romair Consulting. Gheorghe Boeru: În cadrul programului infrastructură mare, în cadrul acestui exercițiu al Uniunii Europene, 2014-2020, nu sunt nici măcar zece aplicații de infrastructură mare trimise la Comisia Europeană, ceea ce nu este bine, acest lucru înseamnă că nu sunt cereri de finanțare mai mult de 10%-15% și mai avem un singur an. RFI: Cine e de vină? Ministerul, administrația? Gheorghe Boeru: Probabil, așa s-a dorit. Politica guvernului, nefiind foarte aproape de a construi proiecte finanțate de UE. De unde a început problema? De când au fost construite caietele de sarcini pentru viitorii consultanți și în care autoritatea de management, adică Ministerul Fondurilor Europene, a dat un model și a zis: Așa le scoateți la…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.