La anul nu vor mai fi locuri în cimitirul „Eternitatea”

de | 30/07/2019 | Administrație, Local

În cimitirul ”Eternitatea” a început implementarea programului de inventariere informatizată a locurilor de veci. În acest sens, persoanele care au loturi concesionate în cimitir cu o vechime mai mare de doi ani, nu au pe nimeni înhumat și nu au realizat nicio lucrare funerară trebuie să se prezinte la administrația cimitirului pentru clarificarea situației. Autorităile locale speră ca prin inventarierea informatizată să se mai identifice locuri de veci ce pot fi concesionate.

Înainte de începe această acțiune erau inventariate un număr de 5.500 de locuri de veci. Acum am ajuns pe la 7.500. Dar de fapt și de drept sunt undeva în jur de 10.000 de locuri de veci. Dacă ai un loc de veci în concesiune sau în proprietate – noi am creat și aceste sisteme de întreținere contra cost, ai posibilitatea să-ți achiți în cont bancar taxele – noi ne-am gândit și la cei plecați. Dar eu cred că sunt cel puțin 1.000 – 1.500 de locuri de veci care nu mai știe nimeni de ele. În mod normal, anul viitor spre final nu mai avem niciun loc de veci în cimitir. Dar, în același timp, să avem 1.000 – 1.000 și ceva de locuri de care să nu aibă nimeni grijă, iarăși nu este corect. Cine achită la zi, cine întreține mormântul, nu trebuie să-și facă griji, nu se atinge nimeni de morminte. Dar mormintele abandonate nu trebuie să rămână abandonate.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Cei care, până la finele acestui an, nu se prezintă la administrația cimitirului pentru a-și actualiza datele sau nu au taxele de concesiune achitate la zi vor pierde dreptul de concesiune începând cu data de 1 ianuarie 2020, locurile urmând a fi atribuite altor persoane, cu respectarea prevederilor legale.

Tot anul acesta, în cimitir vor mai fi montate încă 10 camere de supraveghere, acum fiind în funcțiune 25 de camere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. vacariu

    Sa se desfiinteze cimitirele !!! INCINERAREA ar fi cea mai moderna forma de respect fata de cel disparut din asta lume…..!!! Prin INCINERARE se purifica totul !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.