Polițiștii locali vor avea echipament video

de | 30/07/2019 | Fără categorie

Primăria municipiului Roman va achizționa, în cel mult 30 de zile, 16 camere video de corp pentru polițiștii locali. Astfel, angajații Poliției Locale Roman vor putea demonstra fără echivoc de partea cui este dreptatea, în cazul în care apare vreun conflict în momentul desfășurării activității profesionale. 

Primarul Lucian Micu a precizat că deja a semnat referatul de achiziție și că echipamentele ar urma să ajungă pe parcursul lunii august.

Soluția administrației locale vine ca urmare a mai multor situații în care persoane sancționate de polițiști locali au reclamat diverse aspecte legate de comportamentul acestora din urmă. Prin urmare, dacă angajații Poliției Locale vor acționa corect, ei vor putea demonstra acest lucru fără ca poziția lor să mai poată fi contestată.

Echipamentul audio-video este folosit de mulți ani în alte țări, tocmai pentru protejarea polițiștilor, a jandarmilor sau a cadrelor medicale care intervin în teren.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.