Senatorul Țapu Nazare spune că a muncit mai mult

de | 20/08/2019 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Într-un drept la replică trimis redacției înRoman.ro, senatorul Eugen Țapu Nazare se declară nemulțumit despre cum activitatea sa parlamentară a fost reflectată de noi în cadrul monitorizării semestriale a parlamentarilor de Neamț (articolele din cadrul acestei campanii le puteți citit aici).

Ce spune senatorul Țapu Nazare:

Dumneavoastră afirmați că sunt asociat în societatea Vlanda Company, lucru total neadevărat. Am renunțat la calitatea de acționar încă din anul 2005, și ați fi putut afla acest lucru fie contactându-mă direct, fie consultând Registrul Comerțului. În ceea ce privește activitatea mea de senator, pe care o etichetați „modestă”, aș spune că sunteți nedreaptă atunci când exemplificați doar un singur demers parlamentar. În realitate, dacă ați fi avut răbdare, ați fi observat că numai în ultimele luni am fost preocupat de situația datoriilor de la Spitalul Județean Neamț, dar și de lipsa investițiilor din această unitate medicală, prin interpelări succesive adresate ministrului Sănătății, Sorina Pîntea, de situația infracționalității, dar și de modernizarea prin lărgire la 4 benzi a DN2 între km. 11+500 – km. 55+800. În acest sens există interpelările adresate fostului ministru de Interne, Carmen Dan și ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Nu în ultimul rând, vă reamintesc sesizarea adresată ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Victor Suciu, cu privire la starea drumului DJ 152 C, și solicitarea de a trimite în teritoriu Corpul de Control pentru a face verificări la fața locului. Consider aceste probleme, fără a epuiza lista, prioritare pentru locuitorii județului Neamț. Totodată, vă aduc la cunoștință că sediul Biroului Parlamentar este la Piatra Neamt, în Piata Mihail Kogalniceanu, bl. H4, parter.

Câteva completări la dreptul la replică:

  • În ceea ce privește calitatea în firmă a domnului senator am rectificat informația; fiindcă asociat este soția, Cătălina Țapu Nazare.
  • Nu am exemplificiat doar un demers, ci mai multe, fiindcă ne-am raportat și la proiectele legislative susținute de dumnealui. Ori nu a citit articolul cu atenție, ori nu mai știe ce proiecte susține.
  • În dreptul la replică sunt enumerate, practic, TOATE celelalte interpelări făcute de dumnealui, așa cum apar pe site-ul Senatului României.
  • Când se referă la preocuparea pentru Spitalul Județean Neamț și la „interpelările succesive”, este bine de precizat că acestea sunt în număr de 2 (două).
  • În ceea ce privește lărgirea la patru benzi a DN 2 între km. 11+500 – km. 55+800, trebuie spus că DN 2 începe de la București, astfel că lărgirea la patru benzi se referă la un tronson din apropierea Capitalei, nu la tronsonul care traversează județul Neamț.
  • Sesizarea cu privire la DJ 152 C nu apare nici la interpelări, nici la întrebări, astfel că e posibil să fi fost o sesizare verbală. Sau, dacă vorbim de o sesizare scrisă, aceasta a fost făcută după terminarea sesiunii și nu a fost încă înregistrată.
  • înRoman.ro nu a afirmat niciodată că senatorul Țapu nu are cabinet parlamentar, ci doar că nu figurează o adresă/număr de contact pe site-ul Senatului sau pe cel al PNL.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.