Senatorul Țapu: ”Alegerile anticipate, singura soluție. PNL este pregătit să preia guvernarea”

de | 27/08/2019 | Național, Politică

Senatorul liberal Eugen Țapu Nazare susține, într-un comunicat de presă, că PSD nu mai are legitimitate de a guverna, după ce a rămas fără partenerul de coaliție. Luni după-amiază, ALDE a anunțat oficial ieșirea de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu acuzând-o pe Viorica Dăncilă că a luat decizii fără a se consulta cu el și că au fost adoptate construcții bugetare nefuncționale. *

„Joaca de-a guvernarea trebuie să înceteze. România nu este un experiment și un teren de joacă pentru Dăncilă și Teodorovici. Pe fondul ieșirii iminente a ALDE de la guvernare, PSD pierde și majoritatea parlamentară, dar și legitimitatea de a guverna. Asistăm în aceste zile la o situație halucinantă, aceea în care Guvernul PSD stă cu mâna întinsă la posibilii parteneri, doar pentru a rămâne la guvernare. Se promit posturi de miniștri, funcții peste funcții, fonduri publice, totul pentru a nu pierde puterea. De fapt, doamna premier scoate România la mezat. Orice zi cu PSD la guvernare înseamnă o nouă zi în care premierul Dăncilă ne împinge spre dezastru.”

Eugen Țapu Nazare, senator PNL
Eugen Tapu Nazare

Parlamentarul nemțean susține că soluția pentru ca România să iasă din această criză poliică o reprezintă alegerile anticipate.

„Singura soluție de ieșire din această situație  o reprezintă alegerile anticipate, organizate imediat după scrutinul prezințial. PNL este pregătit să intre la guvernare și, pentru a mai da o șansă Românie, va depune o moțiune de cenzură împotriva actualului Cabinet Dăncilă, care trebuie să plece. România trebuie guvernată responsabil, iar guvernul nu trebuie să devină teatrul de operațiuni al orgoliilor și răfuielilor interne. Românii merită mai mult: stabilitate și predictibilitate, tratament egal, creștere economică reală, dar și o mai bună alocare a resurselor bugetare. România are nevoie de un guvern fără PSD.”

Eugen Țapu Nazare, senator PNL

* acesta este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.