Cine ar putea cere recuperarea banilor în cazul Dulamă

de | 05/09/2019 | Administrație, Județean, Justiție, Politică

Sunt peste 200.000 de lei pe care Consiliul Județean Neamț îi pierde doar în cazul demiterii și repunerii în funcție a lui Laurențiu Dulamă. Mai exact, “217.785 lei, sumă brută cuvenită domnului Laurențiu Cristinel Dulamă, pentru perioada 27 aprilie 2018 – 20 iunie 2019 conform deciziei instanței”, după cum a confirmat Consiliul Județean, ca răspuns la o solicitare de presă trimisă de redacția noastră

înRoman.ro a cerut Consiliului Județean Neamț, prin aceeași solicitare de presă,  să spună ce demersuri va face pentru a recupera această sumă. Instituția nu a răspuns acestei întrebări.

Subiectul a fost dezbătut recent și de liberalii nemțeni. George Lazăr, avocat, fost prefect și membru al PNL Neamț, susține că recuperarea banilor se poate face în mai multe moduri. 

George Lazar

În primul rând, Consiliul Județean Neamț este cel care trebuie să facă acțiune în regres împotriva prefectului. În perioada în care am fost prefect, am făcut o solicitare către Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la o posibilă situație de incompatibilitate. Răspunsul ANI a fost clar: doar Agenția sau instanța pot constata situații de incompatibilitate. Or, Dulamă a fost demis prin ordin de prefect, în baza unui referat transmis de secretarul județului. Aceste fapte se încadrează la neglijența în serviciu și la abuzul în serviciu.

George Lazăr, prim-vicepreședinte PNL Neamț

Lazăr a precizat că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț sau cei ai DNA se pot autosesiza în această speță.

“Orice persoană direct interesată – adică orice nemțean, că e vorba despre bugetul județului – poate să facă o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. Pe de altă parte, procurorii din cadrul Parchetului se pot sesiza din oficiu, dat fiind toate articolele care au apărut în presă de-a lungul timpului. Și cei ai DNA Bacău se pot sesiza din oficiu, că prejudiciul depășește 10.000 de euro.”

George Lazăr, prim-vicepreședinte PNL Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.