Consiliul Elevilor Neamț: “Mâine vom purta doliu pentru educație”

de | 08/09/2019 | Educație, Național

Consiliul Elevilor Neamț se alătură Consiliului Național al Elevilor și îndeamnă la un protest pașnic în prima zi de școală. Cei care sunt nemulțumiți de recentele decizii luate de guvernanți în ceea ce privește sistemul de educație preuniveristar din România sunt îndemnați ca luni, 9 septembrie, să meargă la școală cu o bandeloră neagră la mână. 

“Dacă și tu ești nemulțumit de modificările nefundamentate, făcute de actualii decidenți politici, te invităm să participi și tu la protestul <Doliu pentru educație>. Mâine, la deschiderea noului an școlar, vom purta pe braț o banderolă neagră în semn de <doliu pentru educație>. Este felul nostru de a trage un semnal de alarmă.” 

Consiliul Județean al Elevilor Neamț

Motivul principal al nemulțumirii elevilor ține de noua regulă impusă de Ministerul Educației: cine nu obține media 5 la evaluarea Națională nu va mai putea intra la liceu, ca până acum. 

“Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea școlii și ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educației. Ne exprimăm mâhnirea față de actuală clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ/.”

comunicat Consiliul Național al Elevilor

Îndemnul de a purta doliu pentru educație nu îi privește doar pe elevi, ci și pe părinți și profesori, ca parte a comunității școlare. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.