Medicii școlari, o raritate în județ

de | 11/09/2019 | Educație, Județean, Sănătate

Județul Neamț are, la ora actuală, 9 medici școlari și 64 de asistenți medicali școlari, care își desfășoară activitatea în 18 cabinete medicale din grădinițe și în alte 18 cabinete medicale din școli și licee, potrivit informațiilor furnizate de dr. Roxana Pipirigeanu, șefa Compartimentului de supraveghere epidemiologică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț. La aceleași cabinete activează și 9 medici stomatologi, precum și doi asistenți medicali stomatologi.

Cabinetele medicale școlare sunt amplasate în patru orașe ale județului, respectiv Piatra Neamț, Roman, Târgu Neamț și Bicaz. În orașul Roznov și în localitățile rurale nu sunt medici școlari.

Acolo unde nu sunt medici școlari, legea obligă autoritățile locale să încheie contracte de prestări servicii cu medicii de familie din zonele respective, pentru ca astfel să poată asigura serviciile medicale necesare în unitățile școlare. Cu toate acestea, obligația legală nu a fost respectată la nivelul întregului județ, ceea ce face ca în prezent să existe 16 localități nemțene care nu au medici școlari, dar nici contracte încheiate cu medicii de familie. 

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.