Ce trebuie să faci să devii administrator de asociație de proprietari

de | 22/09/2019 | Administrație, Local

Consilierii locali vor aproba, în ședința din 26 septembrie, un nou regulament pentru atestarea persoanelor care doresc să devină administratori ai asociațiilor de proprietari. 

Conform proiectului de hotărâre, atestatul de administrator de condominii se va elibera în baza dispoziţiei emise de primar, este valabil 4 ani de la data emiterii şi poate fi reînnoit în aceleaşi condiţii în care a fost emis. Doritorii trebuie să obţină certificate care dovedesc calificarea profesională pentru a îndeplini ocupaţia de administrator. 

Pentru obţinerea atestatului, se pot înscrie la examen persoanele care îndeplinesc următoarele cumulativ urmatoarele condiţii : 

  • să aibă cetăţenie română;
    să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
    să aibă starea de sănătate corespunzătoare desfăşurării unei astfel de 
  • activităţi;
    să aibă cel puţin diplomă de bacalaureat;
    să aibă pregătire profesională corespunzătoare postului de administrator, 
  • conform legii;
    să aibă cunostinţe de utilizare P.C.; 
  • să nu fi fost condamnat sau să nu fie în curs de urmărire penală sau de judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni, dovada făcându-se pe bază de certificat de cazier judiciar. 

Atestatul administratorului poate fi suspendat sau retras, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive, în cazul în care instanţele judecătoreşti competente au stabilit existenţa unui prejudiciu cauzat de administrator. Expirarea, suspendarea sau retragerea atestatului determină automat imposibilitatea exercitării activităţii de administrare a condominiilor. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.