Războiul USR-PNL, varianta nemțeană. Deputatul Bulai vs primarul Micu

de | 30/09/2019 | Local, Politică

Criza apei din Roman a stârnit spiritele războinice și a ascuțit o mai veche luptă politică dusă (cel puțin în Neamț) între USR și PNL. Într-o postare pe facebook, Iulian Bulai, deputat USR, i-a cerut demisia primarului Micu pe motiv de proastă gestionare a crizei apei potabile, survenită după avaria de proporții de la Simionești. 

De cinci zile, locuitorii orașului Roman nu au apă. Privarea de apă este inimaginabilă. Trebuie să avem soluții pregătite pentru orice fel de probleme care ar putea apărea și lipsi o întreagă comunitate de apă. Este responsabilitatea autorității locale să asigure că astfel de probleme pot fi rezolvate rapid. O administrație locală își ia măsuri, astfel încât un posibil disconfort care să afecteze calitatea vieții locuitorilor, să fie cât mai puțin probabil. Nu, doar acele containere de gunoi umplute cu apă nu sunt deloc o măsură demnă de acest secol. La nivel înalt se cer demisii pentru situații mai puțin grave, dar pare că primarul Lucian Micu stă în confortabil în continuare în scaunul de primar. Personal, consider că domnul Micu trebuie să își dea demisia, pentru că modul în care a orchestrat rezolvarea acestei probleme nu îl arată ca fiind un bun gospodar, dedicat total pentru comunitatea care l-a ales drept conducător. Incompetența nu trebuie păsuită la nesfârșit!

Iulian Bulai, deputatUSR 

De partea cealaltă a baricadei, primarul Lucian Micu a afirmat că demisia ar trebui să fie dată de către deputatul Bulai, fiindcă USR nu are o activitate de reală opoziție în Parlament, iar la nivelul județului Neamț reprezentanții USR par mai degrabă a fi de partea partidului de guvernământ, decât de partea Opoziției. 

Să-și dea demisia domnul Bulai, pentru că cei din USR nu reușesc să treacă prin Parlament anularea Legii recursului compensatoriu. Din punctul meu de vedere, în județul Neamț USR face politica PSD. Eu nu am văzut niciodată ca USR să atace conducerea Consiliului Județean când s-au împărțit discreționar banii pentru localități, nu am văzut să atace aceeași conducere când printr-o ordonanță de guvern au mutat sarcina financiară de pe județ pe primăria Piatra Neamț sau Roman, nu am văzut niciodată reacții din partea USR pe alte decizii guvernamentale nefavorabile. Acesta este doar un atac concentrat pe primăria municipiului Roman. Îi înțeleg că au un interes politic pe acest lucru, foarte bine, să fie sănătoși, eu campanie îmi fac doar în campania electorală, când este perioada legală de campanie. Pe mine mă interesează acum să gestionez o problemă de criză. În condițiile în care am asigurat apă în toate cartierele din oraș, și nici una din unitățile publice din Roman nu duce lipsă de rezerve de apă, eu zic că mi-am făcut datoria. Am creat un centru de criză în care ne-am organizat cât mai bine pentru eliminarea inconvenientelor. Restul e o speculație politică.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Până una-alta, criza de apă care a stârnit și aceste spirite de luptă politică, tot criză de apă rămâne. Și nu prin contre politice se poate rezolva, ci prin eforturile (am spune chiar comune) ale  tuturor factorilor, adică cei politici, cei administrativi și cei direct responsabili. Numai că, pentru a pune toți umărul la rezolvarea chestiunii, ar trebui ca și interesul să fie comun. Adică cel al romașcanilor. Care nu prea vor să știe în momentele de față de lupte politice sau de anumite situații de incompetență. Ei știu doar că nu au apă. Și atât. 

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.