Elevii nemțeni, invitați de BNR la o discuție despre bani și bănci

de | 03/10/2019 | Economic, Educație, Județean

Banca Națională a României (BNR) derulează și în acest an școlar un program dedicat mediului preuniversitar. “Să vorbim despre bani și bănci” este un proiect prin care BNR vrea să aducă educația financiară mai aproape de elevi. 

În cadrul acestui program, elevii nemțeni pot vizita sucursala Iași a BNR sau, dimpotrivă, reprezentanții BNR vor veni în școli să vorbească cu elevii, dacă există solicitări în acest sens. 

Conform BNR, în cadrul programului se urmărește însușirea de către elevi a unor noțiuni economice de bază și a unui vocabular financiar-bancar, principalele teme promovate referindu-se la istoria monedei naționale, elementele de siguranță ale bancnotelor, economisire, credite, dobânzi, etc. Informații mai mult decât necesare, dacă ne gândim cât de nepregătiți sunt mulți dintre noi atunci când apelează la servicii bancare. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.