Deputatul Bulai: „Rise Project a primit o nouă donație din partea mea”

de | 18/10/2019 | Național, Politică

Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, ia apărarea presei în cazul Rise Project – Dan Barna. Parlamentarul a anunțat că a făcut, zilele acestea, o nouă donație către entitatea media care a publicat, zilele trecute, o investigație despre modul în care firma candidatului alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale a gestionat unele proiecte europene.

Zilele acestea, Rise Project a primit o nouă donație din partea mea. Fiindcă jurnalismul independent trebuie sprijinit să continue, chiar și atunci când noi înșine devenim subiect de investigație. Chiar și – sau mai ales atunci – când nu ne convine ce se scrie despre noi, când e incomod, când trebuie să răspundem pentru ce-am făcut și ce facem. Iar răspunsul să fie pe măsura felului în care ne dorim să fim percepuți. Mă alătur, deci, lui Dan Barna în a apelul de a nu ataca presa independentă: ea nu e și nu a fost vreodată problema. Problema e vechea clasă politică. A patra putere în statul român e ținută în viață de jurnalismul independent. Fac un apel la dumneavoastră, toți, să sprijiniți, fiecare după puteri, financiar ori moral, acest zid de protecție a democrației noastre! 

Iulian Bulai, deputat USR Neamț

Aceasta este prima reacție pe care numărul doi în USR – Iulian Bulai este prim-vicepreședinte al USR – o are referitor la acest subiect, de la momentul publicării investigației de către Rise Project. Pe 15 octombrie, Rise Project a publicat articolul „Adevărul despre Dan Barna„. În materialul de presă, jurnaliștii arată că trei proiecte europene gestionate de firma lui Dan Barna au însemnat piederi de aproximativ șase milioane de euro și că într-unul dintre proiecte există cel puțin o suspiciune de conflicte de interese, fiindcă firma lui Barna a lucrat cu o entitate juridică condusă de sora lui. Ca urmare a articolului Rise Project, Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a sesizat și a spus că va începe verificări preliminarii. În replică, Dan Barna a cerut ca verificările să fie făcute de DNA, instituție în care a spus că are încredere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.