Romașcanii cu datorii scapă de penalități

de | 22/10/2019 | Local, Util

Persoanele fizice și juridice din Roman, care aveau înregistrate datorii la bugetul local la data de 31 decembrie 2018, pot plăti sumele restante fără penalități. Consilierii locali au adoptat o hotărâre în acest sens în ce mai recentă ședință a executivului romașcan.

Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru ca acest lucru să fie posibil sunt:

  • debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor;
  • toate restanțele înregistrate la 31 decembrie 2018 inclusiv sunt plătite până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv;
  • sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege toate obligaţiile bugetare principale şi accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
  • debitorul să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor. Această condiţie se consideră îndeplinită şi în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declaraţii fiscale, obligaţiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal local.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.