Scăde numărul de ore la școală și liceu

de | 22/10/2019 | Educație, Național

Senatul României, în calitate de cameră decizională, a votat luni un proiect de lege prin care este stabilit numărul de ore din învățământul preuniversitar. Legea a fost inițiată de parlamentarul PSD Liviu Pop și, practic, Legea Educației revine la forma inițială promovată de Daniel Funeriu, înainte să o schimbe Ecaterina Andronescu, cu excepția că noua lege nu stabilește un număr maxim de ore ci o “medie”, lăsând loc unei largi interpretări.

Concret, proiectul votat luni care modifică Legea 1/2011 a Educației arată că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este:

  • în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar (4 ore/zi),
  • în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial (5 ore/zi)
  • în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal (6 ore/zi).

Legea votată ieri a fost respinsă în ianuarie 2019 de la promulgare de președintele Klaus Iohannis, care a avertizat atunci că aplicarea ei ar aduce “un val de concedieri în sistemul de învățământ”. Acum, președintele este obligat să promulge proiectul de lege.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.