Peste 200 de tineri din județul Neamț vor învăța în mod aplicat despre digitalizare, în cadrul unui proiect finanțat de Google. Generația Tech este un progam remote de dezvoltare a competențelor digitale, construit pe baza metodologiilor Digital Nation și susținut de Google. Programul se adresează tinerilor de 15 – 24 ani și se desfășoară în trei municipii: Alba Iulia, Piatra-Neamț și Oradea.
Tinerii înscriși vor lucra, pentru 12 luni, cu mentori din toată țara. Cele mai multe lecții se vor desfășura online, dar în curând va exista, la Piatra-Neamț și un hub unde se vor putea întâlni cei înscriși în program și unde vor avea acces la tehnologia necesară pentru a învăța și a comunica cu membri ai rețelei. Evenimentul de lansare a avut loc la Rubik Hub, marți după-amiază, în prezența beneficiarilor programului, a mediului de afaceri și a reprezentanților mai multor instituții.
În 2019, specializările Generația Tech sunt:
- Learn to code (structuri de date: variabile, constante, vectori, liste; structuri de control; web frontend basic: HTML, CSS, Javascript; web backend: php, baze de date; Implementarea de pagini web simple și complexe; dezvoltarea de soluții informatice pentru utilizator);
- IT Literacy (Folosirea suitelor de business cloud și a Google world; managementul documentelor digitale; gestionarea contactelor; organizarea întâlnirilor online; folosirea bazelor de date, a calendarelor, a video conferințelor etc.).
Acest proiect reprezintă o oportunitate pentru voi, tinerii, să vă pregătiți într-un domeniu în care veți găsi de muncă. Pe de altă parte, e un avantaj și pentru mediul de afaceri. Noi vom lucra direct cu beneficiari, nu doar cu mentorii. Veți avea șansă să aflați exact ce vrea clientul, ce este un deadline, cum dorește realizat un anumit proiect. După cele 12 luni de proiect veți primi o altfel de diplomă: un token pe care se vor regăsi implicarea voastră în proiecte, portofoliul, ideile, colaborarea în echipă. Va fi, practic, un CV. Dar un CV pe care vi-l dă Digital Nation și care arată viitorului colaborator sau angajator cum ați lucrat timp de 12 luni.
Paul Apostol, fondator Digital Nation
Acest oraș, în urmă cu patru ani, și-a stabilit o strategie, a adoptat o hotărâre: Piatra Neamț, smartcity. Administratorul public Bogdan Pușcașu a venit cu această dorință. De atunci s-au făcut pași, mai sunt încă mulți de făcut, dar este asigurată o temelie solidă pentru un smartcity, iar proiectul care se lansează azi se încadrează în dorința de a avea un oraș inteligent. Digitalizarea e viitorul inevitabil pe care îl avem în față, iar administrația locală este deschisă la astfel de idei inovative. Cei care vin la Piatra-Neamț vor găsi aici ce așteptau sau chiar mai mult decât atât.
Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț
Vlad Gliga, cofondator și CEO Rubik Hub a precizat că antreprenoriatul are nevoie de anumite abilități și că tehnologia și digitalizarea devin foarte importante, îindiferent de domeniul de activitate, încurajându-i pe tineri să profite de toate informațiile și instrumentele care li se vor pune la dispoziție.
0 Comentarii