Primăria vrea să exproprieze pentru a face parcări

de | 30/10/2019 | Administrație, Local

Ședința Consiliului Local din această lună are cel puțin un proiect sensibil pe ordinea de zi. Este vorba despre o inițiativă de expropriere a unor cetățeni care au teren în zona blocului 36A de pe strada Smirodava. 

Unul dintre proprietari susține că a aflat prin terți despre acest proiect și că ceea ce intenționează administrația publică locală este nelegal, întrucât terenul în cauză face obiectul unui dosar în lucru aflat la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). “Eu nu am posesie pe acel teren, fiindcă litigiul nu este gata. Am primit o adresă de la ANRP în luna aprilie că nu pot urgenta studierea dosarului. Prin urmare, trebuie să aștept. Familia mea a fost expropriată de comuniști în mod abuziv, acum se repetă scenariul”, a afirmat C.B. 

Conform proiectului de hotărâre care va fi discutat joi de consilierii locali, “administratia locală a demarat un proiect de dezvoltare amplă în zona Smirodava, care include și extinderea și amenajarea parcărilor de reședință în zonă. alei carosabile și trotuare. Necesitatea proiectului a aparut ca urmare a numeroaselor solicitari ale asociatiilor de proprietari din zona, precum și a faptului că gradul de dezvoltare al parcului auto a depășit capacitatea de asigurare a locurilor de parcare, autoturismele fiind parcate haotic pe spații verzi și zone pietonale. Obiectivul proiectat se suprapune terenului proprietate privată format din două loturi, deținut în proprietate de dna C.B., în urma restituirii unor loturi de teren in aplicarea dispozițiilor Legii nr. 10/2001. Având în vedere ca proiectul in zona precizată nu se poate realiza in lipsa acestor doua loturi de teren, urmează a se declanșa procedura de expropriere a acestora, proprietarul urmând a fi despagubit cu suma rezultata din raportul de evaluare.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua consilierii locali referitor la acest proiect și cum se va soluționa situația acestor terenuri dorite de primărie pentru parcări și alei. Pentru cele trei terenuri – ce au o suprafață totală de 750 de metri pătrați – pe care le dorește, administrația locală vrea să plătească în jur de 8.500 de euro.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.